آزمایش هلیکوباکتر پیلوری یا آزمایش میکروب معده

آزمایش هلیکوباکتر چیست؟

آزمایش هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) به منظور تشخیص و شناسایی باکتری هیلکوباکتر در بدن انجام می شود. این باکتری نقش مهمی در ایجاد التهاب معده، زخم معده، لنفوم سلول‌های MALT و در نهایت سرطان معده ایفا می کند. درد معده، سوزش، تهوع، استفراغ، نفخ شکم، اسهال، کاهش اشتها و حتی تب از جمله علائم و نشانه های وجود این باکتری در بدن هستند. این باکتری در صورتی که وارد بدن شود، غشاء معده را مورد حمله قرار می دهد و به آن آسیب می زند و سبب زخم معده می شود.

زخم معده به تدریج سبب خونریزی معده و در صورتی که به موقع درمان نشود حتی ممکن است سبب سرطان معده شود. انجام این آزمایش برای افرادی که زخم معده یا روده دارند بسیار حائز اهمیت است چرا که ممکن است علت زخم معده آنان وجود این باکتری در بدنشان باشد. تشخیص به موقع این عفونت از طریق آزمایش نه تنها سبب می شود که درمان آن در مراحل ابتدایی صورت گیرد بلکه سبب می شود که از وقوع بیماری های خطرناک و مهلکی همچون سرطان معده پیشگیری شود.

علائم عفونت هلیکوباکتر پیلوری

به طور کلی افرادی که به بیماری عفونت هلیکوباکتر پیلوری مبتلا می شوند ممکن است علائمی همچون درد یا سوزش در شکم، درد شکم بخصوص در مواقع خالی بودن شکم، حالت تهوع و استفراغ و از دست دادن اشتها، نفخ شدید، آروغ های مکرر و پی رد پی و لاغری ناخواسته را تجربه کنند.

علائم عفونت هلیکوباکتر پیلوری

آزمایش های تشخیص میکروب معده

برای تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری از طریق آزمایش، روش های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آنها می توان به سرعت عفونت را تشخیص داد و به درمان آن پرداخت. مهمترین روش های تشخیص عفونت معده عبارتند از:

آزمایش هلیکوباکتر خون

یکی از روش های تشخیص باکتری هلیکوباکتر معده از طریق انجام آزمایش خون است. ازمایش خون در واقع به منظور تعیین آنتی بادی ها علیه هلیکوباکتر پیلوری است. انجام این آزمایش نیازی به ناشتا بودن ندارد

بیشتر بدانید: آزمایش خون

آزمایش هلیکوباکتری مدفوع

آزمایش PCR همچنین برای تشخیص آنتی ژن هلیکوباکتر پیلوری در مدفوع مورد استفاده قرار می گیرد. حدود دو ماه بعد از تمام شدن دوره درمان این عفونت این امکان وجود دارد که از این تست برای پیگیری و نظارت بر درمان بهره برد.

بیشتر بدانید: آزمایش مدفوع

تست تنفسی اوره

از طریق تست تنفسی ایزوتوپ کربن یا تست تنفسی اوره (Urea Breath Test, UBT) نیز می توان نسبت به تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری مبادرت کرد. این آزمایش به قابلیت هلیکوباکتر پیلوری در تبدیل اوره به دی اکسید کربن و آمونیوم با کمک آنزیم اوره از خود باکتری وابسته است. در این روش به مراجع دوز رادیواکتیو کربن ۱۴ یا غیر رادیوکربن ۱۳ به شکل خوراکی داده شود و غلظت ایزوتوپ دی اکسید کربن با جمع کردن هوای تنفسی سنجیده می شود.

آزمایش های تشخیص میکروب معده

شرایط انجام آزمایش هلیکوباکترپیلوری

این باکتری تقریبا در تمامی سنین ممکن است وجود داشته باشد و محدود به گروه سنی خاصی نیست. انجام آزمایش هلیکوباکترپیلوری نیازی به ناشتا بودن ندارد و هم چنین نیازی نیست که فرد رژیم غذایی خاصی را رعایت کند و در هر زمانی از روز می توان آن را انجام داد.

شرایط انجام آزمایش هلیکوباکترپیلوری

تفسیر آزمایش هلیکوباکتر

تفسیر درست ازمایش هلیکوباکتر بسیار حائز اهمیت است. جواب این ازمایش در صورتی منفی است که نتیجه آن کمتر یا مساوی 30 u/ml باشد. در صورتی که نتیجه آزمایش مساوی و یا بیشتر از 40U/Ml باشد نتیجه آزمایش مثبت است. خوشبختانه بیماری های که به علت وجود این باکتری در بدن بوجود می آیند همگی قابل درمان هستند و نیازی نیست در این مورد نگران باشید. البته باید به این نکته توجه داشته باشید در صورتی که این بیماری تشخیص داده نشود و درمان نشود ممکن است زمینه ساز ظهور بیماری های خطرناک و مشکل سازی شود.

تفسیر آزمایش هلیکوباکتر

انجام آزمایش میکروب معده در آزمایشگاه رازی

آزمایشگاه رازی به عنوان یکی از مجهزترین و به روز ترین آزمایشگاه‌های بالینی و با بهره گیری از کادری متخصص و باتجربه همواره شرایطی را فراهم می کند که به راحتی بتوانید ازمایش تشخیص عفونت معده را در این مرکز انجام دهید و اطمینان داشته باشید که در نهایت دقت و تمرکز آزمایش شما بررسی و ارزیابی می شود نتیجه آن در اختیار شما قرار می گیرد. وجود متخصصان با دانش بالا، در این آزمایشگاه خود دلیلی بر اهمیت بالای دقت، تمرکز و صداقت در بررسی نتایج آزمایشات و ارائه آن به مراجعه کنندگان است.

انجام آزمایش میکروب معده در آزمایشگاه رازی

بیشتر بدانید: چکاپ کامل

دیدگاهتان را بنویسید